Takie tam...Maserati - gdyby ktoś miał na zbyciu 561 528 PLN
Co tu dużo pisać :bow ....siedziałem w tym aucie za kierownicą, oglądałem zarówno wnętrze jak i pozwolono mi wyjątkowo podnieść maskę!!! ( po usilnych prośbach, że to dla WAS na forum OCP ) - normalnie nie można!
Panie i Panowie k przedstawiam Wam jeden z trzech egzemplarzy sprowadzonych do Polski :!: (ilość aut w Polsce … 3 egzemplarze – włącznie z prezentowanym….!!! )
Sory za jakość zdjęć ale też trzęsły by się Wam ręce :wink:
Maserati GranTurismo Coupe
Cena od !!! 561 528 zł (PLN) …podana cena nie dotyczy prezentowanej wersji!!! ( ta jest znacznieeee wyższa).
Prezentowany samochód nie jest przeznaczony do sprzedaży!!!
Pojemność skokowa 4244
Moc maksymalna kW/KM 298/405 przy 7100
Max. Moment obrotowy Nm (kgm) przy obr.min 460/4750
Prędkość max 286
Przyśpieszenie 0 -100km …5,2 s
Zużycie paliwa …… (traktować z „przymrużeniem oka” ) 14,6 L
Oj tam, oj tam... Mało użytkowe Maserati za 560.000 PLN,-... Dzisiaj dla zabawy (w razie, jakbym wygrał konkretną 6-tkę w Lotto) i z nudów konfigurowałem sobie Audi A6 Allroad - wyszło mi prawie 400.000 PLN,-. A za Range Rovera Sport 3,0 HSE Autobiography z dodatkami wyszło mi sporo ponad 400.000 PLN,-... Mając duuużo kasiorki na zbyciu można zamówić sobie autko nawet za 1.600.000 PLN,- (tak, jak swego czasu chyba Ojciec Dyrektor :diabelski_usmiech zamówił sobie Maybacha za ponad "bańkę"...)
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
te czujniki parkowania z przodu w grilu przykręcone na płaskownikach wyglądają jak dokoptowane u "Pana Mietka w warsztacie".
zgadza się ...właściciel zapobiegliwie je zamontował żeby autka nie uszkodzić ale fakt
Zamieszczone przez conan
ta kiera i reszta drewnianych wstawek jest obrzyyyydliwa
ta i do tego wszędzie ta super delikatnie wyprawiona i ręcznie obszyta skóra :spin: ( o pełnej elektryce nie wspomnę ...k-wa nie słychać jej wogóle było - dotykasz lekko i działa ) :slinka
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
zobaczymy jak wypadnie w testach, mam nadziej że nie będzie tragedii :wink: a tak na serio to za tą kasę nie kupił bym ani jednego ani drugiego :szeroki_usmiech
ehhh po obejrzeniu Maserati, Alfa Romeo i Lancii nie miałem zbyt ochoty ogladać Forda :lol:
To co widać w Lancii to deska pięknie obszyta skórą + wszędzie obecna wyprawiona delikatna skóra...i te cudowne fotele :szeroki_usmiech a ja po tym wszystkim musiałem jadąc do domu wpasować się w fotele okropne Skody ...masakra!
naprawdę, jeśli chodzi o jakość wykonania i komfort to rewelacja! I to nie tylko moja opinia bo oglądałem te auta ze znajomym. Lancia ma system nagłośnienia Bose. Naprawdę odeszła mi ochota na "jakieś" auto dla ludu z koncernu VW.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
naprawdę, jeśli chodzi o jakość wykonania i komfort to rewelacja! I to nie tylko moja opinia bo oglądałem te auta ze znajomym. Lancia ma system nagłośnienia Bose. Naprawdę odeszła mi ochota na "jakieś" auto dla ludu z koncernu VW.
na szczęście nikt nie zmusza jezdzić vw i tym podobnym
PAOLO ESCO,ok fajnie. Ale dla mnie to zbyt fiatopodobne jest jakieś takie. Płacisz za nazwę. Może i miłe w dotyku, ale środek mnie nie "miażdzy", poza tym koła za bardzo siedzą we wnękach, skromne bo tylko 245 szerokości....coś przymało jak na taką moc
Cały design tego "bolidu" za bardzo fiato-lancią jedzie, więc sorry ale nie za te pieniądze
PAOLO ESCO, piękne to Maseratti fakt ale powiem ci, ze w mojej opini nie umywa sie nawet do auta w którym dane było mi posiedzieć, a nawet .. odpalic i pobawić sie pedałem gazu :twisted: , jakies 3 lata temu. Tym samochodem był ... Aston Martin DB9. Piekielna maszyna której silnik brzmiał jak bolid F1, zegary były wycinane laserem, a ich wzkazówki startowały z "godziny 6". Natomaist do odpalania auta służył guzik wykonay z .... kryształu z zatopionym w nim logiem Astona.
Zamieszczone przez PAOLO ESCO
To co widać w Lancii to deska pięknie obszyta skórą + wszędzie obecna wyprawiona delikatna skóra...i te cudowne fotele a ja po tym wszystkim musiałem jadąc do domu wpasować się w fotele okropne Skody ...masakra!
Wszystko o.k. tylko żeby poprawić sobie nastrój pomyśl ile taka Lancia kosztuje po 3 latach użytkowanie a ile kosztuje Skoda Octavia po analogicznym okresie
niech sobie kosztuje pare razy mniej, dla kupujacego to zaleta wiec mozna patrzec na to z roznych stron, a to przeciez juz nikogo nie powinno dziwic ze niemiec trzyma cene, a Wloch czy Francuz leca na leb na szyje :diabelski_usmiech
co do zbyt fiatowskiej stylistyki, ludzie a Skoda to wogole VW nie przypomina?! jesli juz porownywac to ta Lancia i Fiat w porownaniu ze Skoda a VW znacznie mniej siebie przypominaja. Stylistyka zewnetrzna przypomina nowe fiaty chyba tylko tym ze jest ladna, tak samo jak wnetrze, dla mnie nie sa te auta az tak podobne.
Jak kogos stac na to auto to stac go na utrate wartosci i ewentualne naprawy, albo sprzedaje szybko.
Sew nie chce rozpoczynac kolejnej rozmowy bez sensu, takie moje zdanie jest, moze nie jestem az takim wielbicielem niemieckiej motoryzacji, moze to tylko roznica pogladow.
A ja nie kupiłbym żadnego auta z przedstawionych. Dlaczego? Ano dlatego, że gdzie ja bym miał takim jeździć? Po obwodnicy Krakowa? Jak się zapakować z rodzinką do takiego? Jak omijać dziury i koleiny? O wizycie u rodzinki na wsi nie wspomnę :diabelski_usmiech
kabanos, chyba nie czujesz istoty istnienia takich aut Ktoś kto kupuje Astona, Ferrarii czy Maseratti ma w grażu co najmniej jeszcze 2-3 inne auta
ci luzie myslą TOTLNIE odmiennymi kategoriami. Na wyjazdy z rodziną w garazu stoi np. Range Rover czy Audi A6, a Ferrarii czy Masteratti ma być szybką zabawką.
Komentarz